Make your own free website on Tripod.com

De Vakantiebus

Licht en lucht afdeling Gerardus Majella is een non-profit organisatie die gedurende de eerste drie weken van de zomervakantie een dagkamp voor Amsterdamse kinderen van 4 t/m 12 jaar organiseert. 
De organisatie en dagelijkse leiding is geheel in handen van vrijwilligers. De stichting krijgt haar gelden uit een bijdrage van de de ouders en een subsidie van de gemeente Amsterdam. Verder krijgt de stichting nog incidenteel gelden van andere organisaties in de vorm van giften.
Dagelijks gaat er om circa 8.30 uur een bus vanuit de Tidorestraat en de Kamerling Onneslaan naar een eigen tentenkamp in de Kennemerduinen alwaar de kinderen in de duinen kunnen spelen en met mooi weer in een meertje kunnen zwemmen. De kinderen worden ingedeeld met leeftijdgenootjes in groepjes van ca: 16 kinderen en elke groep heeft een of twee vrijwillige leid(ers)sters. Om 16.00 uur worden de kinderen weer teruggebracht naar de opstapplaats waar we om ongeveer 16.45 uur aankomen. Zodat de kinderen dus thuis slapen en de volgende dag weer fris zijn voor een nieuw avontuur in de duinen.

Image of vslogo.jpg

Meer informatie over de Kennemerduinen

Image of tent.jpg

Lees verder