Make your own free website on Tripod.com


De Vakantiebus

De Vakantiebus rijdt elk jaar gedurende de eerst drie weken van de zomervakantie naar een eigen tentenkamp in de Kennemerduinen. De kinderen worden ingedeeld in groepjes met leeftijdgenoten en krijgen een of twee leid(st)ers. Met mooi weer kan er aan de andere kant van het duin (ca: 200 meter lopen) in een meer gezwommen en gesparteld worden. Om dit nog leuker te maken gaan er allerlei attributen mee zoals bv. drijfplanken. De kleinste (4 t/m 6 jaar) krijgen voordat ze het water ingaan altijd zwemvleugels om zodat ze veilig in het water kunnen spelen
Er is een aparte tent voor de peuters van 4 tot en met 6 jaar zodat ze niet door de andere vakantiegangers voor de voeten gelopen worden. Verder biedt de Kennemerduinen een prachtig speelterrein dat zich bij uitstek leent voor speurtochten, vossejacht, volleybal en allerlei andere groeps activiteiten. Maar ook kunnen de kinderen er zichzelf uitstekend vermaken rondom het kamp met het bouwen van hutten, maken van een ballen-baan, voetballen, etc. En voor wie het allemaal even te veel wordt is er de mogelijkheid om in of bij de tenten  spelletjes te doen zoals kaarten, tekenen, mens erger je niet etc. etc. Maar ook bij minder mooi weer zijn er mogelijkheden zoals knutselen, poppenkast kijken (of spelen), tekenen, etc.
In de Kennemerduinen is ook een bezoek aan het bezoekerscentrum altijd de moeite waard. Hier kunnen de kinderen zien, aan de hand van een permanenten tentoonstelling en een diashow, wat voor planten en dieren er in de duinen leven.
Image of vslogo.jpg


Image of tidore_lr.jpg
 Tidorestraat

Image of tent.jpg
Kamerlingh Onneslaan
Image of kamer_lr.jpghttp://www.gosplash.com/